welcome

here is where i crap... you are welcome to read, to comment and to close this page if you don't like it... i don't give a damn...

Nacho Libre Quote of the Day

Thursday, December 31, 2009

status changed...

ahakz...
aku laki org dah...
miss my wife..

Thursday, November 19, 2009

Tuesday, October 27, 2009

part 1

video

credit to "wakeupproject.com" for this revelation...

Tuesday, October 13, 2009

Monday, September 14, 2009

Tuesday, September 8, 2009

"21 Guns"



Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away and you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside,you're in ruins
One, 21 Guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...
When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass and the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last, you're in ruins
One, 21 Guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...
Did you try to live on your own?
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone
When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died,you're in ruins
One, 21 Guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 Guns
Throw up your arms into the sky
You and I ...

Life..


What life is

Thursday, September 3, 2009

murai!!!!!!!!!

mcm cipan la dak ni
dah la comey
hehe...

aku suke iklan ni...

korg ingat x iklan burung murai?
meh tengok versi greek pulak...
clik sini..

bazar ramadhan

aku x suke g bazar ramadhan
it make me spend too much
aku suke tengok anak2 buah aku mkn time buka, so klau g bazar ramadhan abeh ar aku borong mcm2...
hehe...

Monday, August 31, 2009

buat cikgu2...

selamat mengajar semula esok...

alahai...

aduh...
esok kne g skola smule dah...
semangat... semangat...

Saturday, August 29, 2009

aloha...

pergh...
bersawang dah blog aku ni. tikus pun siap dah beranak-pinak klau dibiokan dlm blog aku ni.

Thursday, May 21, 2009

Exam day


Ari pekse mmg bosan klau kne jge kelas pekse. Klau ade paper nak tnde ok gak la. Klau xde,trmenung je la. Tp klau x jge kelas.. Wuhoo.. Yahoo.. Hehe..

Saturday, May 16, 2009

ape aku dpt kursus arini???

arini aku dpt tau, pemulihan bkn utk stakat kelas pemulihan je...
every teachers teaching in class have to do pemulihan dlm kelas...
ooo... baru tau...
ikot ckp penceramah td, setelah aku rumuskan, mane budak yg dah x boleh sngt dipulihkan a.k.a 'bodoh piang'. anto g jumpa dctr and thn send to pendidikan khas...
ape pun... bg la budak 2 blaja smthng, even the smallest lesson like how to respect others...
jgn jd mat rempit bodo yg memburukkan nama mat rempit zaman aku dulu...
hidup mat moto...(yg dulu2 je la)..

Friday, May 15, 2009

happy teachers' day...

wishing all the teachers, cheaters, actors, dancers, entertainers, clowns, jokers and so on... a happy your day... thank you... keep it up...

Rahsia Bulan Kelahiran

MAC
* Berpesonaliti menarik dan menawan.
* Mudah didampingi.
* Sangat pemalu dan pemendam rasa.
* Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
* Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
* Suka pada kedamaian.
* Sangat peka pada orang lain.
* Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
* Tidak cepat marah dan sangat amanah.
* Tahu membalas dan mengenang budi.
* Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
* Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
* Suka berangan-angan.
* Suka melancong.
* Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
* Kelam kabut dalam memilih pasangan.
* Suka dengan hiasan rumahtangga.
* Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
* Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
* Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan"

betol kot ape yg org tue ni kaji...
hehehe...

Tuesday, May 12, 2009

...saje je nak lepas bohsan...






people would do anything... do u agree???
the pictures shown have nothing to do with this entry...
juz put it there for fun... haha..
this entry also has no purpose at all...



people would do anything to kill time...
when they actually has a lot to do...
irony...

Monday, May 11, 2009

hallooo....

Friday, April 24, 2009

syoknye bermalas-malas

as usual, friday is my holidayyy....
only have half hour class...
told the kids to read... drill them with pronunciation, they can pronounce it and objective achieved...
hahaha..
rite now, i'm sitting in viewing room, blogging, surfing while i'm marking and monitoring those who were absent during the exam...
syoknye...
hahaha..

Thursday, April 23, 2009

saje je...

minggu ni minggu pkbs2... syok wo... aku dpt la buat keje2 yg berlambak-lambak atas meja aku 2.
my table was the most well organized at first... tp skang dah mcm hampeh...
files all over, notes, books, letters... habuk...
but at last today i managed to settle everything...
lega mata aku tengok meja dah kemas..

Tuesday, April 21, 2009

marah lg...

gara-gara posmen yg bodo itu, bnyak bende yg aku nak buat aku x dpt buat
antaranya adalah mengupload gambo2 time sunburst bulan lepas...


so...
aku pun dah maleh nak upload...
tp masih lg nak b'lagak...
hahaha...
puas gila time 2...

Saturday, April 18, 2009

huarghhhh....

lame gila aku x dpt online...
semua gara2 bil x smpai kat umah aku.
rupe2nye,mamat posmen yg rajin anto surat smpai kat umah aku ni dah benti keje.
tempatnya digantikan kembali oleh posmen bodo yang lalu depan umah aku tiap2 ari tapi surat-surat yg sepatutnya dihantar ke umah aku di hantar ke tempat lain.
posmen bodo 2 tinggal kat kg belah dlm ni. so, dia kena lalu depan umah aku untuk pulang ke rumahnya.
alamat umah aku ni x bernombor,so dia letak la surat2 kat kedai.
memang la boleh je aku nak g amik kat kedai 2. tapi ape la ke bodonye dia... dia tau dah surat2 2 untuk umah aku and every day dia lalu depan umah aku...
bodo...
bodo...
dan bodo lagi untuk dia...
kn dah nyusahkan aku...
sekali aku g celcom... bil aku dah dekat 300...
mangkuk ayun btol la...
haram jadah...
kan aku dah nak carut je ni...
tapi yg betulnye...aku pun x sempat nak online...hehe..

Thursday, March 19, 2009

Korn is coming bebeh..


Aku nak g tngok korn.. Haha.. 1st time korn dtg mlysia beb,mne leh x tngok. Jgn orgnsr buat psal sudah. Mau aku ngamuk nnti. Haha..

Monday, March 16, 2009

tengok betul2...



jangan jd cmni...
prepare the right weapon to go to the war...
(ape kene mengena weapon dgn gambo)
hehe..

keje..keje..

rite now, aku ade kat otel novo batu pahat.
buat ape?
aku keje ngan kwn aku...
he has a consultant company, so aku tlg die buat english writing workshop.
teachers,ade nak buat kat tempat you all?
contact me...
hehe.. promo sket...
haha..

Monday, March 9, 2009

cikgu-cikgu...meh pk sat...

Slide 2
“… Lets teach everyone to walk and then give specialist coaching to those who can run rather than the present system of teaching everyone to run and neglecting those who are no good at running”

Slide 2
Edward De Bono

hahahehehihihohohuhu..

yesterday i went visiting my cousin in hospital sultanah aminah. she's suspected to have lung cancer or maybe tb. she's a very heavy smoker.
aku nak benti isap rokok la... tp susah ya amat. i don't think i can easily quit. but i know (coz i have done it) that i can smoke less...
skrng ni, aku isap rokok 2 3 btg je sehari. not 23 ok... 2/3 je sehari...
bangge wooo....
tp time aku tension,keje banyak,tido kurang aku kena gak isap....
nnti kawin boleh kurang lg kot sbb..... hahahahaha....
jgn marah syg... hehe...
dah... aku nak buat keje...

Saturday, February 28, 2009

cak...


any comment???
hehe...
kete ni kedai punye...
nama dia vtec...
aku saje je amik gambo dia...
tungggguuuu....
muahahahaha...
Posted by Picasa

Friday, February 27, 2009


tengok x iklan budak main benda alah ni???
ala, iklan yg ade org main benda alah ni,tekan2 3 4 kali dah masuk semua...
pembohong... haram jadah...
aku masukn smua ni dekat setengah jam...
membazir masa aku je
haha...
(org dlm tekanan melepaskan masa yg x terluang mmg cmni jdinye)
haha..
Posted by Picasa
pale otak la
lame giler aku x update blog
life so dull that i have nothing to write about
hehe..
well, bz nak mampus bulan ni
cr duit beb...
i'm helping a friend conducting a writing workshop for upsr. boleh la,dpt blajar and of course dpt duit.hehe..
who knows one day aku boleh wat sniri
muahaha...

Wednesday, January 28, 2009

budak sekolah aku



mamat, neen, dijot, yadi, nazz, babat, jojo



ni la kwn2 aku time skolah dulu (yg lelaki ar).
dulu time skolah aku x rapat ngan dak pompuan.yg aku x knal name pun ade.
dah keje ni leh pulak jumpe. ni semua jojo la punye idea.(jojo yg tinggi 2)...
lain kali nak wat lg camni.
it's good to have a chance to refresh back old memories...
miss my school days...

Thursday, January 1, 2009

happy new year

today is the 1st day of a new year.
a lot has been done last year (ye ke?) and i'm planning for another good year. hoping to do better this year (harapan ar).
banyak rupenye benda nak kena buat kat skolah ni. ape2 je la, yg penting gaji aku jln.
nak jadi best sket ar tahun ni, nak rajin ket. hahaha... sape2 yg bace ni, doakan la aku dpt ape yg aku nak. will try my best to blog more...chow...
There was an error in this gadget